Micore Boats

Micore är svensktillverkade kvalitetsbåtar från Lidköping. Båtarna är tillverkade i glasfiberarmerad plast och har funnits i över 40 år. Med modeller från Micore 460 upp till Micore 630 finns det båtar i alla storlekar.

Modeller

Produktionen sker i den nybyggda fabriken i Lidköping, där kolfilteranläggningen renar utsläppen med över 90%.  Man har en genomtänkt processventilation, effektiva reningssystem och modern arbetsmiljö. Detta gör fabriken till en av de modernaste i sitt slag i hela Europa.

Egna erfarenheter

Familjeföretaget bakom varumärket Micore har ett gediget intresse för båtliv. Denna erfarenhet ligger till grund för företagets kunskap och produktutveckling. Med Micore båtar får man en välbyggd och gedigen båt med kraftiga laminat och hög finish. Varje detalj är välgjord och noga genomtänkt. Som att badstegen som ingår i standardsortimentet går djupt ner i vattnet. Och har platta och breda fotsteg för enklare och bekvämare användning.

V-skrovet hos de flesta modellerna borgar för en stabil och mjuk gång även vid lite grövre sjö. Den framåtlutande vindrutan skyddar bättre mot vinddrag än hos traditionella modeller. Denna är karaktäristisk för båtar från Micore.  Alla båtar i sortimentet har fantastiska sjöegenskaper och har vunnit flera priser genom åren.  Flera båtmodeller har fått goda placeringar och även varit testvinnare. Testerna finns bl. a att läsa i båtmagasin som Båtnytt, Vi Båtägare och Båtmagasinet. Bekväma sittplatser och ordentliga stuvutrymmen hör också Micore båtar till.

Bekväma tillbehör

I grunden är båtarna generös standardutrustade. Pulpetöverdrag, regndränerad innerline, dynsats, lanterna i för och akter, låsögla klass3, syrafasta räcken och pollare, elektrisk länspump och brandsläckare är några saker som ingår som standard i samtliga båtar i modellprogrammet. 

I sortimentet finns ett brett utbud av genomtänkta och kvalitativa tillbehör. Praktiska bord som är ihopfällbara och passar i något av stuvutrymmena. Teaklaminat för att förhöja den marina känslan eller vattenavvisande och bekväma dynsatser. Akterkapell, vattenskidbåge och Bimini Top är ytterligare några tillbehör du kan utrusta din Micore båt med.