Linder Aluminiumbåtar & Kanoter

Med en båt från Linder kan man njuta av båtliv under många år. Oavsett om du söker efter en roddbåt, familjebåt, fritidsbåt eller sportfiskebåt finns det ett brett urval att välja på. I standardsortimentet ingår öppna roddbåtar till styrpulpeter från tre och en halv meter upp till ca fem meter. Och för dig som söker närhet till naturen finns fyra lätta och tåliga kanadensare i Inkas serien att välja på. Kanadensarna passar mycket bra för en familjetur på sjön där hela familjen både kan hjälpa till med att bära och paddla. De passar även utmärkt för en mer äventyrsfylld utflykt till havs eller i fors, allt tack vare sin tåliga konstruktion. 

Konstruktion

Med aluminium får man en stark och stabil konstruktion med låg korrosionsbenägenhet hos Linder båtar. Det gör dem också lätta att driva oavsett om du ror eller går för motor. Det betyder att du kan välja en mindre motor än du vanligtvis hade behövt hos en motsvarande båt i plast. Tillverkningen görs med formsträckning som ger båtarna dess form med mjuka och harmoniska linjer. Det ger även båtarna en trygg och balanserad gång. Till skillnad från andra tillverkare så svetsas eller nitas inte skrovsidorna samman. Linders båtar sammanfogas med skruv och en unik kölprofil som effektivt stoppar syre och ljus från att nå tätningen. Med denna lösning hindrar man åldring av tätningsmassan. Detta går i linje med Linders filosofi om att tillverka båtar med lite spill och minimal miljöpåverkan.        

Gemensamt för alla Linder båtar och kanoter är att de är mer eller mindre underhållsfria och lätta att bära. Detta helt utan att göra avkall på hållfasthet och fantastisk sjöduglighet. 

Modeller